Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/10316.2/39400
Title: | Ovos, ovos, ovos e mais ovos: cultura, economia, dietética e gastronomia | Authors: | Braga, Isabel M. R. Mendes Drumond | Keywords: | Egg;Medicine;Beauty;Cooking;Food;Ovo;Medicina;Beleza;Culinária;Gastronomia | Issue Date: | 2013 | Publisher: | Centro de História da Sociedade e da Cultura | Abstract: | Partindo de fontes diversificadas, nomeadamente iconografia, livros de receitas, obras de
medicina, provérbios e contratos agrários, pretendeu analisar-se e explicar-se a relevância dos
ovos no quotidiano de outrora. O estudo abrange em especial: valor real e valor simbólico
do ovo, o ovo na cultura popular, na medicina, no receituário de beleza e na gastronomia. Using diverse sources, including iconography, cookbooks, books of medicine, proverbs and land contracts, is intended to analyze and explain the relevance of the eggs in the everyday life of the past. The study covers in particular: real value and symbolic value of the egg, the egg in popular culture, medicine, beauty recipes and cuisine. |
URI: | https://hdl.handle.net/10316.2/39400 | ISSN: | 1645-2259 2183-8615 (digital) |
DOI: | 10.14195/1645-2259_13_18 | Rights: | open access |
Appears in Collections: | Revista de História da Sociedade e da Cultura |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ovos__ovos__ovos_e_mais_ovos.pdf | 2.44 MB | Adobe PDF |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.