Please use this identifier to cite or link to this item:
https://hdl.handle.net/10316.2/40614
Title: | Diversidade dos processos de terciarização das explorações agrícolas | Authors: | Cavaco, Carminda | Issue Date: | 1991 | Publisher: | Faculdade de Letras da Universidade de Coimbra | Abstract: | 1. TENDÊNCIAS DE TERCIARIZAÇÃO DOS CAMPOS
Terciarização da população activa.
Terciarização da população residente nos campos, dos periurbanos aos
profundos.
Terciarização externa da própria população agrícola.
2. DIVERSIFICAÇAO DA NATUREZA DAS ACTIVIDADES DAS
EXPLORAÇÕES AGRÍCOLAS
Limites (estruturais, sociais, de qualidade) da modernização agrícola da
indústria agroalimentar.
Renovação do agroalimentar camponês e desenvolvimento da comercialização
directa.
Das soluções familiares às colectivas.
3. TERCIARIZAÇAO PELO AGROTURISMO E OUTRAS MODALIDADES
DE TURISMO NO ESPAÇO RURAL
Comercialização de serviços apoiados na exploração agrícola: alojamento,
restauração, actividades desportivas, recreativas e culturais.
Desenvolvimento e diferenciação rural da oferta e das clientelas turísticas
em Portugal. 1-TENDANCES DE TERTIARISATION DES CAMPAGNES Tertiarisation de la population active. Tertiarisation des résidents des campagnes: depuis la zone périurbaine jusqu'à la campagne profonde. Terciarisation externe de la population agricole. 2-DIVERSIFICATION DE LA NATURE DES ACTIVITÉS DES EXPLOITATIONS AGRICOLES Limites (structurelles, sociales et qualitatives) de la modernisation agricole de l'industrie agroalimentaire. Rénovation de l'agroalimentaire rural et développement de la commercialisation directe. Des solutions familiales aux solutions collectives. 3-TERTIARISATION PAR LE TOURISME RURAL ET AUTRES FORMES DE TOURISME Commercialisation de services proposés sur l'exploitation agricole: logement, restauration, activités sportives, récréatives et culturelles. Développement et différentiation rurale de l'offre et de la clientèle touristiques au Portugal. 1. TENDENCES TO TERTIARIZATION OF FIELDS Tertiarization of the active population. Tertiarization of those residents in rural areas, from peri-urban to remote. Extemal tertiarization of the actual farming population. 2. DIVERSIFICATION OF THE NATURE OF AGRICULTURAL EXPLOITATION ACTIVITIES Limits (structural, social and of quality) of agricultural modernisation for the food production industry. Renovation of rural agricultural food production and development of direct commercialisation. Family and collective solutions. 3. TERTIARIZATION THROUGH AGRO-TOURISM AND OTHER FEATURES OF TOURISM IN RURAL AREAS Commercialisation of services supported by agricultural exploitation: lodgings, restauration, sports, recreational and cultural activities. Rural development and differentiation for supplying tourist demand in Portugal. |
URI: | https://hdl.handle.net/10316.2/40614 | ISSN: | 0871-1623 2183-4016 (digital) |
DOI: | 10.14195/0871-1623_10_6 | Rights: | open access |
Appears in Collections: | Cadernos de Geografia |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
diversidade_dos_processos_de_terciarizacao.pdf | 4.32 MB | Adobe PDF |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.