Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10316.2/34038
Title: O contributo das fontes paleográficas para o estudo da história da alimentação: o caso do livro de superintendência de cozinha do Real Colégio de São Pedro de Coimbra (séc. XVII)
Other Titles: The contribution of paleographic sources for the study of history of food: The case of the Food’s Superintendent Book of the Real Colégio de São Pedro de Coimbra (XVII century)
Authors: Cândido, Guida
Keywords: History of food;XVII century;Diet habits;Real Colégio de São Pedro;Coimbra;Food operating expenses book;História da alimentação;Século XVII;Alimentação;Real Colégio de São Pedro;Coimbra;Livro de cozinha
Issue Date: 2014
Publisher: Imprensa da Universidade de Coimbra
Annablume Editora
Journal: http://hdl.handle.net/10316.2/34012
Abstract: After a short contextualization of the document under analysis, this work presents a description of the diet habits of “Real Colégio de São Pedro de Coimbra” by the end of XVII century, assessing the relevance, prestige and transcendence associated with food consumption during this period.
Após uma curta contextualização da fonte em apreço procura‑se apresentar uma análise do que seria a alimentação no Real Colégio de São Pedro de Coimbra, no final do século XVII, aferindo sobre a incontornável relevância, prestígio e transcendência dos alimentos durante este período.
URI: https://hdl.handle.net/10316.2/34038
ISBN: 978-989-26-0886-0 (PDF)
DOI: 10.14195/978-989-26-0886-0_8
Rights: open access
Appears in Collections:Ensaios sobre património alimentar Luso-brasileiro

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ensaiospatrim_nioalimentar_artigo9.pdf8.61 MBAdobe PDFThumbnail
  
See online
Show full item record

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.